Milaan: een architecturale hotspot


Milaan is een stad waar je naartoe kan gaan om gewoon te kijken. Alles wat er te beleven valt, speelt zich buiten af. De gebouwen zijn er gewoonweg prachtig.


Hét hoogtepunt is - letterlijk en figuurlijk - de dom van Milaan. Vanop het dak heb je een uitgestrekt zicht over de mooie stad. De duomo is dé imposante kathedraal waar je niet omheen kan tijdens een citytrip naar deze stad.

Naast de kathedraal is de Galleria Vittorio Emanuele II gelegen. Dit oudste Italiaanse winkelcomplex biedt onderdak aan de meest luxueuze merken. Gelukkig kan je er ook gewoon doorheen wandelen en genieten van al het moois zonder bankroet te zijn.

Wat Père Lachaise is voor Parijs, is Cimitero Monumentale di Milano voor Milaan. Met grafmonumenten die soms groter ogen dan een klein huis is dit kerkhof zeker een bezoekje waard. Heel speciaal om hier rond te lopen. De ingang alleen is al een monument op zich.

Brera en Navigli, twee wijken met iets minder grootse gebouwen, maar supergezellig om te verkennen. In beide vind je leuke restaurantjes en schattige huisjes. Deze levendige buurten zijn perfect om uren in te vertoeven en te doen zoals de Milanezen: genieten.

Ook gelegen in de Navigli wijk is de Basilica di Sant'Eustorgio. Al sinds de vierde eeuw staat dit pareltje in de stad. Het is ook één van de oudste kerken van Milaan.Privacy statement: Your personal data will be processed by Dn Travel and Events in accordance with Belgian laws in regards to treatment of all personal information

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de leukste reisinspiratie!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now