Op ontdekking in Rotterdam


Op zoek naar een weekendje weg, maar niet te ver? Rotterdam is de perfecte bestemming! Minder populair dan Amsterdam, maar zeker niet minderwaardig. De stad bruist, heeft talloze recreatieve mogelijkheden, is helemaal heropgebouwd na de tweede wereldoorlog en klaar voor de toekomst. Een stad waar verschillende culturen arm in arm gaan en -in mijn ogen- een mini versie van New York! Een noemenswaardig cultureel aanbod, moderne architectuur en o-ve-ral vind je lekker eten.Je kan je weekendje Rotterdam best laten starten met een free walking tour. Tijdens deze twee uur durende wandeling krijg je een overzicht van de stad en word je getrakteerd op de leukste anekdotes! De tour is gratis, maar een fooi op het einde wordt natuurlijk altijd geapprecieerd. Een echte aanrader en de tijd vliegt voorbij, geen saaie gidstour dus.
De leukste straat van Rotterdam is ongetwijfeld de Witte de Withstraat. Het is de

hoofdstraat van verschillende uitgaansmogelijkheden, bars, restaurantjes en winkels. Op deze plek hebben ze trouwens helemaal begrepen hoe integratie werkt. Bijna elke cultuur is hier vertegenwoordigd en weerspiegelt zich ook in de horeca. Van Javaans tot Surinaams, je vindt het hier allemaal. Passeer zeker eens bij café De Witte Aap, deze was door Lonely Planet uitverkozen tot beste bar ter wereld.Een van de leukste en lekkerste plekjes om te gaan eten is ongetwijfeld Bazar. Het overgrote deel van hun gerechten zijn Midden-Oosters en Noord-Afrikaans. Deze invloed is ook doorgetrokken in hun exotisch interieur. Bij goed weer kan je genieten van het terras op de Withstraat, maar ga binnen ook zeker eens een kijkje nemen!


Een andere hotspot waar je lekker kan eten is de Markthal. Hier heb je verschillende eetkraampjes met elk hun eigen lekkernij. Deze plek is een must, ook al loop je er maar gewoon even door het spectaculair gebouw.Wie Rotterdam zegt, zegt ook street art. Er zijn verschillende street art tours doorheen de stad, maar zelf kan je natuurlijk ook heel wat spotten. De leukste is ongetwijfeld bovenstaande waar ze een extra laddertje bij hebben geplaatst voor de perfecte foto.


Kortom, wie op zoek is naar een weekendje heerlijk eten, cultuur opsnuiven, moderne architectuur spotten en verdwalen in een zalige stad, is hier op de juiste plaats. Ik was compleet verrast toen ik hier op weekend kwam en sta al te popelen om opnieuw te gaan!


Privacy statement: Your personal data will be processed by Dn Travel and Events in accordance with Belgian laws in regards to treatment of all personal information

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de leukste reisinspiratie!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now