4 must do's in Wales


#1 Roadtrippen


Wales is de perfecte bestemming voor een roadtrip. Voor verplaatsingen is je auto het handigst en je rijdt langs de meest prachtige wegen.


Voor fans van Nieuw-Zeeland (of Lord of the Rings) is Wales ook de ideale vakantiebestemming. Zelfs locals zeggen dat het landschap van beide landen bijna identiek is.


In Wales is elke autorit minstens even leuk als de eindbestemming. Een extra pluspunt: schaapjes langs en op de weg 😁


#2 Llandudno


Voor wat afwisseling van de bergen kan je naar Llandudno gaan. Deze leuke badplaats heeft een gigantisch strand en de langste pier van Wales. Vanop die laatste heb je een prachtig uitzicht over Llandudno. Ideaal om een dagje uit te waaien of op te gaan in de prachtige architectuur. De kustlijn wordt gesierd door karaktervolle woningen, geen lelijke appartementsblokken hier! Liever een strand met zand of met stenen? Llandudno heeft beide!
Alice in Wonderland fans kunnen ook hun hart ophalen in Llandudno. De badplaats was de vakantiebestemming van de echte Alice, die Lewis Carroll inspireerde voor zijn verhaal. Hier is mooi op ingespeeld door de aanleg van een Alice in Wonderland trail. Via een app of een kaart kan je de gethematiseerde route volgen. Op deze manier kom je ook op plekjes in LLandudno waar je anders niet zou komen.
#3 Mount Snowdon, Snowdonia National Park


Met reden één van de populairste attracties in Wales: mount Snowdon. Met een hoogte van 1085 meter is deze berg perfect beklimbaar. Er lopen verschillende routes naar de top vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt. Een alternatief is de trein: met de Snowdon Mountain Railway heb je elke seconde een fenomenaal uitzicht over Snowdonia National Park. Stel je geen hypermoderne trein voor, je kan kiezen tussen een stoomtrein of een dieseltrein voor een echt authentieke belevenis. De trein bestaat trouwens ook maar uit één wagon. De plaatsen zijn dus beperkt en vooraf boeken is de boodschap.


#4 Portmeirion


Één van de meest bijzondere plaatsen in Wales is zonder twijfel Portmeirion. Dit resort-dorp ontworpen door Sir Clough Williams-Ellis in het begin van de twintigste eeuw is een kruising tussen een Italiaans dorp en de Efteling. Het voelt aan alsof je ergens in het Zuiden rondloopt. Zijn dochter was ontwerpster van het gelijknamige servies, aangezien ze dit noemde naar het dorp van haar vader.
De plek biedt voldoende om een hele dag in te vertoeven. Er lopen verschillende idyllische wandelingen langs de heuvels van het dorp. De zee is vlakbij, waar je ook een mooi kustpad kan volgen.
In het dorp zelf zijn veel lekkere eetplekjes, waar alles uiteraard wordt geserveerd in Portmeirion servies.


Je kijkt je ogen overal uit. Fotografie liefhebbers halen hier zeker hun hart op, dankzij de kleurrijke huisjes, de mooie natuur en het sprookjesgehalte van het stadje.


Het is mogelijk om te overnachten in Portmeirion. Zo kan je er ook in alle rust genieten als de talrijke dagtoeristen weg zijn.


Privacy statement: Your personal data will be processed by Dn Travel and Events in accordance with Belgian laws in regards to treatment of all personal information

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de leukste reisinspiratie!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now