Bangelijk Budapest


De parel van Hongarije is Budapest. Deze stad zit al enige tijd in de lift en dit niet zonder enige reden. Het is er super goedkoop, je kan er lekker eten, het spectaculaire parlement bezichtigen, pub crawlen en natuurlijk genieten in één van de stadsthermen. Het is er bovendien ook super proper!

Budapest bestaat uit twee delen, Buda en Pest. Pest (rechts van de Donau) is het drukkere deel waar het stadsleven zich afspeelt en langs de Buda kant (links van de Donau) vind je meer groen. In Buda kan je een prachtige wandeling maken met uitzicht op Pest. Deze route leidt je langs de mooiste plekjes. Onderweg zijn er ook tal van bezienswaardigheden zoals een kerk in een grot. Hoe verder je stapt, hoe hoger ook en hoe beter het uitzicht op Pest. Goede wandelschoenen aandoen is de boodschap, want het is hier heuvelachtig.

Een tip voor wanneer het regent: de Central Market Hall. De originele naam van deze hotspot is Nagy Vásárcsarnok, wat grote markthal betekent. Op de begane grond kopen locals hun voedingswaren en op het eerste verdiep kan je leuke souvenirs aanschaffen. Vergeet zeker geen paprikapoeder te kopen! Dit is een typisch Hongaars product en tilt je gerechten naar een hoger niveau.Bij goed weer kan je dan weer een bezoek brengen aan het stadspark. Voor de ingang ligt het indrukwekkende Heldenplein en in het park bevindt zich een sprookjesachtig kasteel. Het speciale aan dit kasteel is het feit dat het een mengsel is van allerlei verschillende stijlen uit Hongarije. Het geheel geeft een overzicht van de architectuurgeschiedenis van het land en staat al te pronken in het park sinds 1896. Trek zeker genoeg tijd uit om dit stadsdeel te bezichtigen. Zo kan je rustig genieten van al het moois.


In Buda vind je het Vissersbastion terug. Naar mijn mening één van de mooiste gebouwen in Budapest. Deze kom je tegen op je wandeling langs de Buda kant. Een sprookjesachtig monument dat waarschijnlijk vernoemd werd naar de vissers beneden bij de rivier. Dit fascinerende bouwwerk biedt daarbij ook een spectaculair uitzicht op Pest.

Zoals ieder land heeft ook Hongarije zijn eigen specialiteiten. Twee lekkernijen uit Budapest: Kürtóskalács, een zoet gerecht en Lángos, een zout gerecht. Zeker te proberen als je hier op vakantie bent! Het zijn overheerlijke street food snacks en bovendien ook super goedkoop.

Budapest is niet zo heel groot en perfect doenbaar in enkele dagen. Wil je liever alles op je gemak doen en de stad volledig uitdiepen? Rek dan ongeveer een week uit. Probeer in deze prachtige stad zoveel mogelijk te voet te doen zodat je al het moois in je kan opnemen!

Privacy statement: Your personal data will be processed by Dn Travel and Events in accordance with Belgian laws in regards to treatment of all personal information

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de leukste reisinspiratie!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now