Dagen vol hoogtepunten in Hamburg

Bijgewerkt: 6 sep 2018


Hamburg, de ondergewaardeerde stad aan de Elbe. Deze parel is na Berlijn de grootste stad van Duitsland en een vaak (onterechte) vergeten bestemming. Hamburg is een fantastische havenstad die je sowieso een keer moet bezoeken als je van citytrips houdt. Perfect doenbaar met de auto of trein, een ultieme weekendbreak dus! De stad bruist van energie en dit vooral in het weekend. Fans van 'De Peperbollen' kunnen ook nostalgisch terugblikken op de successerie, die hier werd opgenomen.


De stad is super groot en heeft verschillende districten. De meest toeristische is Speicherstadt. Deze karaktervolle wijk typeert zichzelf door zijn pakhuizen en kanaaltjes. Voor wie graag uitgaat is de Reeperbahn de place to be, gelegen in de St. Pauli wijk is deze straat met zijn 930 meter de grootste uitgaansstraat van Europa. 's Nachts transformeert deze boulevard zich om tot één groot feest. In Eimsbüttel kan je proeven van verschillende wereldkeukens en genieten van de losse sfeer die er hangt.

Speicherstadt - wijk met typische havenpakhuizen en super gezellig om in rond te wandelen.

Speicherstadt

Speicherstadt

Speicherstadt - met op de achtergrond de Elbphilharmonie

Muziek- en architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Elbphilharmonie, dit spectaculair gebouw is een concertzaal in het havendistrict en tevens een architectonisch hoogstandje. Een (gratis) bezoek aan dit gebouw mag trouwens ook niet ontbreken tijdens je trip. Je kan hier het spectaculair uitzicht op de haven bewonderen.


Uitzicht op de haven vanaf de Elbphilharmonie

Elbphilharmonie

Zoals in de meeste Europese steden kan je ook in Hamburg genieten van prachtige gebouwen, imposante musea, leuke winkeltjes en gezellige straatjes. Deze metropool verrast je op elk vlak.


Ik ging met weinig verwachtingen hier naartoe - Hamburg klonk niet heel aantrekkelijk voor mij - maar was overdonderd door de veelzijdigheid en bedrijvigheid van deze hotspot! Hamburg is een stad die je moet beleven en voelen. Laat je reisgids even aan de kant en ga zelf op ontdekking.