Even pauze? Porto!


Porto, de stad die een bezienswaardigheid op zichzelf is. Voor wie graag rondkuiert in steden is deze plek een must visit. Neem hier rustig je tijd om iets te eten in één van de vele gezellige restaurantjes en neem op tijd een koffiestop. Deze manier is het leukst om Porto volledig te beleven. Geen drukke stad, maar een plek waar je kan onthaasten.Porto is een stad waar je gewoon rustig om je heen kan kijken. Zet je neer op een bankje of terrasje en spot de huizen, de mensen, de rivier, de bootjes en alles wat er zich rondom je voordoet. Op veel plekken in de stad kan je tegeltjes op gebouwen bewonderen. Onder andere in het centraal station is heel de muur hiervan versierd. Prachtig om naar te kijken.Wie aan Porto denkt, denkt natuurlijk ook aan porto. Een ervaring die zeker niet mag ontbreken als je deze stad een bezoek brengt, is een porto tasting. Er zijn hier verschillende bedrijven die rondleidingen geven en je laten proeven van hun producten. De bekendste is natuurlijk Sandeman. Een andere must is een boottochtje nemen op de Douro met een gids die je meer kan vertellen over de geschiedenis van de drank.

Als je graag kleurrijke huisjes spot tijdens je reis, hoef je niet perse naar het druk bezochte Cinque Terre in Italië. In Porto kan je deze ook overal terugvinden en dit zonder al te veel toeristen erbij. Wat hier leuk aan is, is het feit dat je op honderd verschillende manier foto's kan trekken hier. De lichtinval is altijd anders en de lucht zorgt ook altijd voor een speciaal effect. Geen statische gebouwen hier maar vrolijke gevels en typisch Portugese woningen.

Op enkele kilometers van de stad ligt Foz Do Douro. Een bezoek aan deze mooie badplaats is een echte aanrader. Je kan hier kilometerslange wandelingen maken aan het prachtige strand en genieten van de zee. Het uitgestrekte wandelpad langs de kustlijn brengt je bij de mooiste plekjes. Je kan hier ook zonnen op het grote zandstrand of de rotformaties bewonderen. Niet vergeten om op tijd een terrasje te doen!

De leukste manier om tot hier te komen is via een ritje met de oude tramlijn die van Porto centrum naar de kust gaat. Je rijdt langs de Douro die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Porto is vrij klein en dus perfect als je maar enkele dagen tijd hebt. Heb je al een trip geboekt in Portugal? Vanuit Lissabon ben je hier op zo'n drie uurtjes met de sneltrein. Extra pluspunt: Porto is vrij goedkoop en je krijgt er zeker waar voor je geld. Wie graag Portugal wil bezoeken mag deze stad zeker niet overslaan. Er hangt een totaal andere sfeer dan in Lissabon en daarom breng je ook best een bezoekje aan beide steden. Eet en drink je weg doorheen de stad en vergeet vooral niet rondom je te kijken voor de ultieme Porto beleving!

Privacy statement: Your personal data will be processed by Dn Travel and Events in accordance with Belgian laws in regards to treatment of all personal information

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de leukste reisinspiratie!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now